Kendi işinin sahibi olmak isteyenlerin merak ettiği sorulardan biri olan özel huzur evi nasıl açılır? Eğer siz de bir alanda iş kurmak istiyorsanız ve oldukça yüksek sermayeniz bulunuyorsa bu durumda huzur evi açmaya yönelebilirsiniz. Ancak huzur evi açmak bir dükkân açmak kadar kolay değildir. Bunun için gerekli bazı koşullar ve gerekli olan bazı mevduatlar bulunmaktadır. Bunun denetimi de düzenli olarak yapılmakla birlikte açılacak zamanda oldukça planlı olunması gerekmektedir.
Bu tarz bir iş açma fikri aslında oldukça farklıdır. Diğer işlerden farklı koşullar gerektirir. Resmi prosedürler de bilinen işlerden farklı çalışmaktadır. Ancak siz de bu alanda bir yer açmak istiyorsanız belli bir şekilde ilerlemeli ve planlı olmalısınız. Huzurevi açmak hem birçok yaşlıya ev sahipliği yapmak hem de birçok sorumluluğu üzerinize almak demektir. Ancak böyle bir isteğiniz varsa gerekli sermaye ile siz de bu amacınıza ulaşabilirsiniz.
Huzur Evi Açmak İçin Gerekli Şartlar
Öncelikle bu alanla ilgili çıkarılmış olan yönetmeliği en ince detayına kadar okumalı ve analiz etmelisiniz. Buradaki bilgileri iyi bir şekilde anlamalı ve size sunulan resmi prosedüre de harfiyen uymalısınız. Bu aşamada da planlı ve programlı olmaya resmi olan her şeye eksiksiz uyum sağlamaya özen göstermelisiniz.
Kimler Huzur Evi Açabilir?
- En az ilkokul mezunu olanlar
- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olanlar
- Medeni hakları kullanma ehliyeti olanlar
- Taksirli suçlar işlememiş kişiler
- Sosyal hizmete bağlı kuruluşlarda görevliyken yönetmeliğe aykırı bir şekilde davranmamış olmak
Kimler huzur evi açabilir sorusuna da yukarıdaki yazıdan bilgi alabilir ve bu kriterleri sağlıyorsanız huzur evi açabilirsiniz.
Gerekli Sermayeye Sahip Olmak
Böyle bir işe girmek yüksek miktarda yatırım gerektirmektedir. Bu nedenle siz de böyle bir işe girmek istiyorsanız yüksek miktarda yatırımınızın bulunması da şarttır. Yatırımınızı huzur evi açmak için gerekli sermayeye ve tüm ekipmanlara, çalışacak hasta bakım uzmanlarına ayırmanız gerekmektedir. Hem personel hem de eşyalar için yüklü miktarda gideriniz olacaktır. Tüm bunları göz önünde bulundurup böyle bir işe girebilirsiniz.
Gerekli İzin Belgelerini Almak
Böyle bir yer açmak için gerekli izin belgelerini salmak ve eksiksiz bir şekilde tamamlamış olmanız gereklidir. Binanın tapu senedi ya da kira sözleşmesini almanız oldukça gerekli olan resmî belgelerdendir. Yapı kullanma izin belgesi ve statik rapor da bu aşamada önem arz etmektedir. Yangın güvenliği için itfaiye müdürlüğünden rapor alınması gereklidir. Ayrıca bakım evi olarak hizmet verebilmesi için il sağlık müdürlüğünden de onaylı rapor alınması gerekmektedir. Tüm bu resmi prosedürlere uyduğunuzda siz de bakım evi açabilirsiniz. Özel huzurevi nasıl açılır sorusuna da yazımızdan yanıt bulabilir ve verilen adımlara uyarak böyle bir hayaliniz ya da istediğiniz varsa gerçekleştirebilirsiniz.