Reklam, dizi ve film yapımevlerinde çalışan Yapım Koordinatörü olma şartları ve yapım koordinatörlüğüne yönelik birçok konu, medya sektörüne ilgi duyanlar tarafından merak ediliyor.
Televizyon sektörü ve film yapımcılığına dair bilgi birikimi isteyen Yapım Koordinatörlük mesleğine yönelik, eğitim ve maaş hakkında birtakım bilgiler şöyle açıklanıyor.
Yapım Koordinatörü İçin Hangi Okul Okunur?
Yapım Koordinatörü film sektöründe yönetmenin projelerini hayata geçiriyor. Yapım Yönetmeni ile birlikte çalışan Yapım Koordinatörü, film projesinin tümünde aktif bir şekilde rol alıyor.
Projenin teknik, finansal ve lojistik alanında gerekli araştırmalarını yapan Yapım Koordinatörü için hangi okul okunur? Yapım Koordinatörü olmak için üniversitelerin sinema ve televizyon, radyo, fotoğraf ve video bölümlerinden mezun olmak gerekiyor.
Yapım Koordinatörü olmak için üniversitelerin sinema ve televizyon, radyo, fotoğraf ve video bölümlerinden mezun olmayıp; kurgu, ses ve kamera gibi alanlarda deneyim sahibi olmakta yeterli olabiliyor.
Yapım Koordinatörü olarak çalışabilmek için film sektöründe deneyim ve bilgi sahibi olunması büyük önem taşıyor. Aynı zamanda reklam, dizi ve film çekim sürecinde rol oynayan Yapım Koordinatörü prodüksiyon sürecinde yeterli teknik bilgiye sahip olması gerekiyor.
Yapım Koordinatörü Ne İş Yapar?
Film, reklam ve dizi projelerinde prodüksiyon sürecini yönetmekle görevli olan Yapım Koordinatörü ne iş yapar? Yapım Koordinatörü olarak çalışan kişilerin görev tanımı içinde yer alan sorumluluklar şöyle sıralanıyor:
- Projenin yapım aşamasından bitimine kadar tüm süreci yönetmek
- Proje ekipmanlarını kiralamak
- Oyuncuların seçimini sağlamak
- Proje içinde kullanılacak ekipmanların ve oyuncuların finansal açıdan araştırılmasını ve bütçelemesini yapmak
- Film, reklam ve dizi projesinin personel ve finansal durumlarını kontrol etmek
Yapım Koordinatörü Ne Kadar Maaş Alır?
Film, reklam ve dizi projelerinde set içerisinde tüm işlemlerin kontrolünü sağlamakla sorumlu olan Yapım Koordinatörü ne kadar maaş alır? Yapım Koordinatörünün maaşı, kişinin deneyimine ve sorumluluğunu üstlendiği projeye göre farklılık gösteriyor.
Yapım Koordinatörleri projenin tanınırlığına göre farklı maaş aralıklarında kazanç sağlarken, çalıştığı ilk yıllarda kazandığı maaş miktarı ile deneyim kazandıktan sonra kazandığı maaş miktarı değişiyor. Yapım Koordinatörü olma şartları arasında yer alan deneyim ve bilgi birikimi maaş üzerinde etkili olan faktörler arasında yer alıyor.